Amerikanska presidentvalet 2008

Varför röstar jag på Obama?


Min första jämförelse räcker för att jag skall bestämma mig för Obama. Kvinnan skall ha rätt att själv välja om de måste göra abort säger Obama. McCain vill förbjuda abort.  Han tycker tydligen att kvinnan inta har rätt att själv bestämma över sitt liv. Dessutom motsäger han sig själv när han vill tillåta forskning från stamceller som genomförs bla med celler från foster. Då är det plötsligt ok?


Obama vill hjälpa de fattiga genom att höja minimilönen, satsa på utbildning så man kan ta sig ur fattigdom och få bättre jobb. McCain är mer för att man får lösa sitt liv utifrån sin egen förmåga och ekonomi. Obama vill skapa en bättre sjukvård för alla, det som vi i Sverige tar som en självklarhet. Med Obamas politik kan alla barn få sjukvård och en sjukförsäkring. Försäkringsbolag skall inte kunna neka fattiga att försäkra sig hos dem som man gör idag. Dessutom vill han sänka skatterna för fattiga och medelklass. McCain vill sänka skatter för rika och medelklass.


Båda kandidaterna har begripit att miljöhotet är viktigt vilket tagit ett tag för vår största miljöbov - USA att ta tag i. Obama vågar ändå mer än McCain eftersom han beskriver mer exakt vad han vill göra, t ex 150 miljarder dollar till ren energi.


Kriget i Irak har ju visserligen gjort att Saddam är borta men för övrigt har det inte blivit nått bra av det. Därför är väl Obamas lösning bäst att dra sig ur och låta Irakierna själv få ordning i sitt land, kanske med hjälp av FN eller EU. McCain har dessutom överlägset sagt att USA kanske borde vara kvar i "100 år" för att Irak skall bli ett land som fungerar. Det är dock konstigt att Obama som vill lämna Irak vill ha mer militär i Afghanistan.


Hur påverkar finanskrisen vem som vinner valet?


McCain tillhör samma parti som George Bush. Finanskrisen är nu när detta parti leder landet. Detta bör väl ge McCain sämre chans att vinna. Obama har fått beröm för hur lugnt han uttalat sig kring finanskrisen. McCain har fått kritik för att han ställde in valmöte pga finanskrisen. Därför är det kanske fördel Obama.


Kommentarer
Postat av: Hannah

Obama förtjänar detta, han är kalasbra! =)

2008-10-23 @ 14:39:23
URL: http://hanniepannie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Kika gärna in i min blogg och lämna en kommentar :)

Ha en bra dag!

2008-10-23 @ 14:40:35
URL: http://makeupartisten.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej du vackra människa!

Skulle du vilja ha gratiskläder ifrån H&M eller Gina Tricot?

Allt du behöver göra är att klicka in på länken här nedan och bli medlem. Hur lätt som hellst. ALLT är gratis, ingen smygkostnad alls!.

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=6935

2008-10-23 @ 15:02:27
Postat av: Stefanhum

Bra genomgång , där du får med mycket samtidigt som du diskuterar själv.

2008-11-10 @ 12:41:46
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0